Apparatenbouw

Contracting in industriële service, onderhoud en nieuwbouw

Wanneer u zoekt naar een partij die uw uitdaging op het gebied van apparatenbouw op kan pakken dan bent u bij Klip aan het juiste adres. De verschillende apparaten die in uw processen van vitaal belang zijn kunnen wij voor u produceren. Daarbij staat een combinatie van kwaliteitsgarantie en snelheid centraal, waardoor u ontzettend veel tijd bespaart. Onze klanten vertrouwen al meer dan 70 jaar op onze service en we vertellen u graag waarom, dus lees vooral verder.

Volledig volgens de normen en certificeringen

Normen en certificeringen zoals de EN-13445 en ASME-U voor drukvaten en boilers, alsmede de NORSOK standaarden zijn voor Klip altijd de leidraad bij het ontwikkelen en bouwen van uw apparaten. Afhankelijk van uw specificaties, eisen en wensen voor het eindproduct wordt er altijd vanuit de juiste normen gebouwd om zowel kwaliteit als veiligheid te kunnen garanderen.

Hoe we uw apparaat bouwen  

Meestal weten onze klanten al relatief goed waar zij naar op zoek zijn. Neem bijvoorbeeld een drukvat. Vaak ontvangen wij dan de ontwerpgegevens vooraf. Denk daarbij aan technische eisen met betrekking tot druk, temperatuur, het materiaal van het drukvat, of het om een gevaarlijke stof gaat en de fase waarin de stof zich bevindt. Dit vormt de basis voor de eerste, korte sterkteberekeningen en een inschatting van de kosten. Van daaruit wordt er ook meteen rekening gehouden met de juiste normen en certificeringen die van toepassing zijn.  

Op basis van al die informatie ontvangt u een offertevoorstel. Hierin vindt u precies terug welke specificaties en ontwerpcodes worden meegenomen bij het bouwen van uw apparaat. Na het akkoord op de offerte worden de werktekeningen gemaakt en opnieuw met u besproken. Mogelijk gaan ook deze nog naar een onafhankelijke inspectiedienst, afhankelijk van het type project uiteraard.  

Vervolgens maken we graag samen met u een planning met betrekking tot de uiteindelijke plaatsing van het apparaat. Dit nemen we namelijk graag voor u uit handen. Daarbij houden we rekening met de bestaande situaties. Ondertussen wordt de certificering verder in orde gemaakt naar aanleiding van de voorproductie. Dit loopt namelijk synchroon met het tekenen van het ontwerp. Na nog een eventuele onafhankelijke beoordeling en uw goedkeuring wordt het apparaat gebouwd.  

Afhankelijk van de ontwerpcode die van toepassing is worden er tussentijds niet-destructieve testen uitgevoerd. Hieronder vallen bijvoorbeeld magnetische testen, penetrant onderzoek en radiografisch onderzoek. Nadat het drukvat is gebouwd wordt deze nogmaals getest, meestal met een hydro test. Hierbij wordt bekeken of het vat voldoet aan de veiligheidsnorm door deze onder druk te zetten. De laatste fase bestaat dan uit het afpersen van het drukvat en de laatste keuringen door zowel u als de eventueel betrokken instantie. Het drukvat kan dan volledig afgewerkt worden en in gebruik worden genomen! Lees ook de wat apparatenbouw is.

Waar Klip het verschil maakt 

Vanuit jarenlange ervaring weten we bij Klip precies wat onze klanten belangrijk vinden met betrekking tot onze dienstverlening. Daarom onderscheidt Klip zich door kwaliteit te bieden in combinatie met een korte levertijd. Bovendien kunt u daarbij rekenen op een stukje extra flexibiliteit, wat de doorlooptijd van het project ten goede komt. Denk bijvoorbeeld aan de installatie van uw apparaat als contractor, waarbij we op uw locatie kunnen inmeten en uittesten. Met deze service willen wij u graag ontzorgen en laten vertrouwen op een partner die uw uitdagingen uit handen kan nemen.  

Een voorbeeld van onze werkwijze 

Toen een goede klant uit Noorwegen onlangs voor een grote uitdaging stond, hebben wij hen kunnen helpen. Het ging daarbij om een warmtewisselaar voor één van de schepen van de klant. Waar dit gewoonlijk geen grote uitdaging hoeft te zijn en een dergelijk project na ongeveer 20 weken gemoedelijk afgerond kan worden, was er ditmaal een belangrijk detail: het schip moest over 4 weken al vertrekken, mét een nieuwe warmtewisselaar aan boord. Door van over de gehele wereld onderdelen te bestellen en 24 uur per dag te werken in verschillende shifts is het uiteindelijk gelukt om de warmtewisselaar binnen vier weken aan boord te krijgen. Waar mogelijk zetten we deze extra stappen graag voor onze klanten, omdat we weten hoeveel verschil dit kan maken 

Branches en industrieën 

Klip B.V. bedient de bio- en petrochemische markt en de olie- en gassector. Daarnaast zijn we actief op markten zoals de procesindustrie, voeding en farmacie, energie en milieu en de on- en offshore. In al deze markten kunnen onze klanten rekenen op dezelfde kunde, kwaliteit en snelheid. Van opslagtanks tot process equipment zoals drukvaten, autoclaven, warmtewisselaars, industriële kolommen en reactors, Klip kan deze apparaten voor u bouwen. Daarnaast zijn we ook in staat om machinebouw voor onze rekening te nemen en bedenken we graag nieuwe oplossingen voor uw uitdagingen middels pilot projecten. Dit maken we mogelijk vanuit onze expertise met een veelvoud aan verschillende materialen. Belangrijk daarbij is de scheiding tussen de koolstofkant en de RVS kant in onze werkplaats. Aan de ene zijde worden koolstofstaalproducten en fabricaten gemaakt terwijl er aan de RVS kant wordt gewerkt met materialen zoals duplex, superduplex en titaan.  

Klip B.V. staat voor u klaar! 

Kunnen we u helpen met een project op het gebied van apparatenbouw? Wij staan voor u klaar en pakken uw project met plezier op. Neem gerust contact met ons op, dan helpen we u graag verder.