Leidingwerk

Klip B.V. jarenlange ervaring in de prefabricage en assemblage van allerlei soorten leidingsystemen voor net zoveel verschillende soorten toepassingen. Wanneer het gaat om de omvang van de projecten zijn we breed inzetbaar. We zetten ons graag in voor variaties van een enkel pijpstuk tot het fabriceren van leidingwerk voor een complete fabriek. Altijd met dezelfde passie en aandacht.

 

Onze manier van werken 

Onze werkplaatsen voor koolstofstaal en roestvaststaal zijn van elkaar gescheiden. Daarbij hebben we ruime ervaring als het gaat om de verwerking van diverse materiaalsoorten. Onze lassers en lasprocessen zijn gekwalificeerd voor de gangbare materialen maar ook voor meer exotische materialen. Van dikwandige pijp tot RVS leidingwerk, van superduplex tot Titaan en leidingwerk voor een warmtepomp, we zijn u graag van dienst met al uw leidingwerken. 

Prefab leidingbouw  

Prefab houdt in dat er zoveel mogelijk van de benodigde installatie in onze werkplaats wordt gefabriceerd en geassembleerd. Zo ontstaan er verschillende, complete stukken die nog een minimaal aantal aansluitingen of field welds behoeven tijdens het installeren. Het fabriceren en monteren van leidingsystemen behoort al jaren tot de core business van Klip. Elke keer opnieuw zijn we trots als prefab leidingwerken in een keer pasklaar wordt aangeleverd; het resultaat van jarenlange ervaring en vakmanschap leidt ertoe dat alles bij de levering meteen goed in orde is. Dit biedt u vele voordelen. Dit kunnen we onderverdelen in de volgende zaken.

#1 – Vlotte implementatie en assemblage  

Onze prefab oplossingen zijn erop gericht om gemakkelijk en snel gemonteerd te worden. Er wordt gezorgd dat de onderdelen zoals pipe spools zo compleet mogelijk zijn waardoor de montagetijd bij de klant minimaal is. De stukken hoeven alleen nog verbonden of afgemonteerd te worden en dan is de installatie klaar voor gebruik. Hierdoor verloopt de implementatie en assemblage van de installatie op locatie soepel en snel. Dat scheelt weer in tijd en zorgt er voor dat u al gauw aan de slag kunt met de nieuwe leidingen. 

#2 – Lagere kosten 

Een kortere montagetijd, minder nabewerkingen en snelle implementatie zorgen er uiteraard voor dat er minder energie benodigd is om het geheel in te zetten. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat de kosten een stuk lager uitvallen. Er wordt bespaard op het aantal gewerkte uren, het aantal gemiste uren omdat processen vaak stil liggen tijdens installatie en aanpassingen en uiteraard omdat u voor een totaaloplossing betaalt.  

#3 – Soorten leidingwerk 

Bij Klip bieden we vrijwel alle denkbare soorten leidingwerk in prefab oplossingen aan. Of het nu om een enkele gasleiding of stoomleiding gaat, of juist om een volledig nieuw systeem, iedere uitdaging wordt op een secure wijze tot een goed resultaat gebracht. Wanneer u een specifieke oplossing nodig heeft kunt u dan ook altijd bij ons terecht.  

 

Onderzoeken, testen en nabehandelingen  

Naast het fabriceren van leidingwerk zijn wij ook ingericht voor het onderzoeken, behandelen en beproeven ervan. U krijgt daarna uiteraard de desgewenste rapportages en certificaten. Zo kunnen we voor u onder anderen de volgende zaken uit handen nemen:  

 

  • Niet destructief onderzoek – Afhankelijk van o.a. de normen waaraan het product moet voldoen worden hier verschillende methoden voor ingezet. Bij non-destructief lasonderzoek wordt bekeken of en zo ja waar eventuele fouten in het laswerk van bijvoorbeeld een stoomleiding zitten, zodat dit verholpen kan worden voordat het problemen oplevert.  

  

  • Destructief onderzoek – Destructief testen houdt in dat we de materialen testen op hun bezwijkvorm. Zoals de term al aangeeft is het materiaal na de test niet meer bruikbaar als constructief element. Hiervoor worden dan ook kopiëen van het eindproduct gemaakt die dienen als testobject.  

 

  • Possitive Material Indentification (PMI) – Doormiddel van PMI onderzoek controleren we of werkelijk de juiste materialen zijn gebruikt voor het product. 

  

  • Spanningsarm gloeien – Wanneer metaal is bewerkt, zoals bij lassen, buigen of snijden, ontstaan er spanningen in het materiaal. Dit kan voor ongewenste situaties zorgen wanneer het materiaal in gebruik wordt genomen en de spanning ongecontroleerd vrijkomt. Daarom wordt het materiaal gegloeid, oftewel verwarmd, zodat deze spanningen verdwijnen. Vervolgens koelt het materiaal langzaam af zodat er geen nieuwe spanningen ontstaan.  

  

  • Beitsen en passivering – Roestvrij staal heeft een belangrijke toplaag die voorkomt dat het kan gaan roesten. Na bewerking van het staal is deze laag vaak niet meer 100% betrouwbaar. Door het te beitsen wordt het bij wijze van spreken schoongemaakt, eerst met chemicaliën en daarna met water. Vervolgens is het na twee dagen weer in orde. Passivering is een vergelijkbaar proces, alleen is het product dan al veel eerder weer te gebruiken.  

  

  • In- en uitwendige conservering – Bij verscheidene soorten constructies van metaal is het belangrijk dat corrosie geen invloed kan hebben op de structuur. Daarom wordt er door in- en uitwendige conservering bij voorbaat voorkomen dat het materiaal door corrosie wordt aangetast.  

  

  • Afpersen en lektesten – Hiermee wordt gekeken of respectievelijk een water- of gasleiding geen gebreken vertoont. Door afpersen is het mogelijk om een waterleiding te controleren op lekkages. Lektesten worden gedaan bij onder anderen gasleidingen. Zo is de betrouwbaarheid van de leidingen te garanderen.  

  

  • Bolt tensioning – Met hydraulisch gereedschap worden bouten stevig aangedraaid.  

  

  • Drogen en reinigen van de leidingen – Wanneer er in de leidingen resten achterblijven kan dit allerlei nadelige gevolgen hebben. Daarom bieden wij de mogelijkheid om leidingen te reinigen en drogen. Ze zijn dan helemaal klaar voor de toekomst.  

 

  • Keuringen en certificatie door een Notified Body – We verzorgen de keuringen en certificatie vanuit een aangemelde instantie, die door de overheid is aangewezen en bevoegd is om de certificatie uit te geven. Zo blijft de kwaliteit gegarandeerd.

Neem contact op voor meer informatie 

U kunt ons altijd bereiken met eventuele verzoeken en vragen, groot of klein. We helpen u dan graag verder. Zo zijn we zeer ervaren op het gebied van Process Equipment, Piping, Contracting, skids en skidbouw.

 

Mechanical Engineering