Skids – Skidbouw

Bent u op zoek naar een skidbouw specialist? Bij het bouwen van skids en modules komen diverse vakgebieden bijeen. De kracht van Klip is dat alle deelgebieden van skidbouw en modulebouw al jarenlang volwaardige activiteiten zijn. De stap naar het maken van skids en modules was daarom een logische. Inmiddels is gebleken dat dit de juiste keuze was en maken we onze producten volledig naar de wens van onze klanten. We vertellen u graag meer over dit proces.

Wat is het precies?

Wat is een skid? Skids zijn processystemen, -installaties of modules die op een frame worden gemonteerd. Denk dan bijvoorbeeld aan pompen, tanks, leidingen of warmtewisselaars, maar ook complete installaties inclusief de regel- en meettechniek. Op die manier is iedere skid anders. Dit hangt volledig af van de functie en het doel van de skid, op zichzelf en binnen het uiteindelijke proces.

Soorten skids

Zoals u zojuist las zijn er allerlei verschillende soorten skids en modules. Klip past zich aan de eisen en wensen voor specifieke skids aan en zodoende ontwikkelden we al vele, uiteenlopende soorten skids. U vindt onderstaand enkele voorbeelden van skids waar wij ervaring mee hebben.

  • Fuel Gas:

Met een fuel gas skid wordt brandstof vrij gemaakt van eventuele vervuiling en door middel van druk  gereguleerd zodat de brandstof ingezet kan worden in het verdere verloop van een proces.

  • Calorifier:

Een calorifier verwarmt water of vloeistof op een indirecte manier boven een spiraal (of: Coil). Vaak wordt daar als warmtebron ook heet water of stoom voor gebruikt, maar dit mengt zich niet met het te verwarmen water.

  • Water skid:

Water vervult in veel processen een onmisbare rol. Zodoende bouwen we water skids met uiteenlopende toepassingen. Bijvoorbeeld voor de afvoer en verwerking van afvalwater of een aanvoersysteem.

  • Modular:

Een modular skid houdt in dat een specifiek aspect van het totale proces op een skid wordt gemonteerd. Zodoende kan de skid direct in het proces worden geplaatst en in gebruik worden genomen.

  • Flow metering:

Een flow metering skid is een installatie die verschillende aspecten en eigenschappen van bijvoorbeeld vloeistoffen meet. Deze worden dan ook veel gebruikt in de offshore industrie, bij productie faciliteiten of raffinaderijen.

  • Gas metering:

Vergelijkbaar met de flow metering skid zorgt een gas metering skid ervoor dat er informatie over de doorstromende gassen wordt verzameld. De skid doet hetzelfde, maar zit logischerwijs anders in elkaar omdat het om gassen gaat.

  • Filtration:

Een filtration skid kan vele verschillende toepassingen hebben. Denk bijvoorbeeld aan het filteren van water of de bouwstoffen van medicijnen. Voor veel processen is het filteren van bepaalde stoffen een cruciale taak.

Wat is skidbouw?

Skidbouw, oftewel de fabricage van skids, is eigenlijk altijd anders. Dat komt omdat iedere toepassing weer andere eisen en wensen vraagt van een skid. De productie van een skid verloopt daardoor ook telkens op een andere manier. Sommige dingen zijn echter altijd hetzelfde, denk daarbij aan de kwaliteitscontrole en uiteraard het feit dat de installatie op een frame wordt gemonteerd.

Bij het maken van skids en modules is er sprake van een nauwe samenwerking tussen engineering, kwaliteitsdienst, project management, inkoop, planning en projectmanagement, prefabricage van leidingwerk, frame en process equipment. Daarnaast zijn de interacties tussen klant, toeleveranciers en keuringsinstanties cruciaal voor het uiteindelijke resultaat.

Bij skidbouw is het namelijk van groot belang dat de procesinstallatie alsmede het frame waarop deze gemonteerd wordt in perfecte staat worden opgeleverd. Op die manier kan de skid na levering direct in gebruik worden genomen. Het complexe samenspel van het bouwen van skids en modules hebben we door jaren ervaring volledig onder de knie gekregen. Op die manier kunnen we het vertrouwen van onze klanten kunnen terugbetalen met goede kwaliteit en service.

Andere specialismes

Zoals eerder werd benoemd ontstond de expertise van Klip met betrekking tot skidbouw vanuit reeds aanwezige ervaring met de deelgebieden daarvan. Enkele van die deelgebieden stippen we graag aan, omdat deze voor skidbouw geregeld worden ingezet maar wij deze ook los daarvan verzorgen.

Ten eerste het leidingwerk. Leidingen komen in vrijwel iedere installatie in meer of mindere mate naar voren en vormen vaak de levensaders van het proces. Daarnaast fabriceren we ook al lange tijd process equipment, zoals bijvoorbeeld drukvaten, reactors, warmtewisselaars en internals. Tot slot zijn we ook breed een breed inzetbare industrial contractor. We kunnen u dan ook op vele verschillende manieren kunnen helpen.

 

De service van Klip

Klip staat graag voor u klaar. Enkele zaken vinden we daarbij erg belangrijk, zoals leveren binnen de afgesproken levertijd en voldoen aan de hoogste eisen. Dat is waar we voor staan bij Klip. Bij het bouwen van skids en modules is klantgerichtheid en flexibiliteit extra belangrijk. Graag gaan we met u het gesprek aan om te zien hoe we uw wensen en eisen kunnen vertalen naar een praktische samenwerking, zodat we voor u de beste oplossing kunnen ontwikkelen.

Neem gerust contact op

Benieuw hoe we u kunnen helpen? Neem vrijblijvend contact met ons op.