Mechanical Engineering

Een van de oudste en breedste disciplines van engineering is mechanical engineering. Deze discipline vinden we terug in iedere industrie. Machines en systemen worden vanuit deze discipline berekend, ontworpen, geanalyseerd, geproduceerd en onderhouden. Zodoende valt er een enorme hoeveelheid aan verschillende technische systemen en mechanismen onder mechanical engineering.

Klip zet haar jarenlange ervaring in om voorop te blijven lopen op dit gebied. De constante ontwikkelingen die de industriële automatisering met zich meebrengt zijn ons niet vreemd en zien we juist als kansen om onze dienstverlening verder te verbeteren. We vertellen u graag meer, dus lees vooral verder!

Onze focus

Zoals zojuist benoemd werd is mechanical engineering een brede discipline. De focus van Klip ligt op leveringen van industriële leidinginstallaties, process equipment, skids en modules. Daarnaast specialiseren we ons in prefabricatie, installatie en het onderhoud van zowel leidingen als equipment. Tel daar onze gekwalificeerde lassers en lasprocessen voor alle gangbare materialen bij op en u kunt rekenen op een compleet palet aan dienstverlening.

De mechanical engineering diensten van Klip

Om u een beeld te geven van de mogelijkheden staan hieronder enkele van onze engineering diensten weergegeven.

  • Opstellingstekeningen (CAD) op basis van P&ID en specificaties;
  • Fabricage tekeningen voor de productie;
  • Sterkteberekeningen en controles op pipe-stress, drukvaten en warmtewisselaars;
  • CE-markeringen op basis van PED en andere richtlijnen (bv ASME);
  • Isometrische tekeningen.

Hoe we te werk gaan

Vanuit onze ervaring mag u altijd rekenen op een kwalitatief hoogwaardig resultaat. Onze mechanical engineering diensten gaan echter verder dan dat. We vinden het belangrijk om op een prettige manier samen te werken met onze klanten en partners. Hieronder zijn enkele speerpunten van onze werkwijze benoemd.

  • Permanent contact met productieafdelingen tijdens ontwerpproces: Dit betekent dat onze engineers in deze fase continu schakelen met productieafdelingen om de ideeën met betrekking tot het ontwerp te toetsen. Zo worden deze op een goede, efficiënte manier vervaardigd.
  • Jarenlange ervaring: Onze jarenlange ervaring garandeert u kwalitatief uitstekende producten en diensten, zoals uiteraard engineeringsvraagstukken of goedkeuringstraject.
  • No-nonsense aanpak: We richten ons op het resultaat en een prettige samenwerking. Zaken die daar niet aan bijdragen worden geëlimineerd.
  • Gericht op praktische uitvoerbaarheid en efficiency: Vanuit onze no-nonsense aanpak ontstaat de focus op praktische uitvoerbaarheid en efficiency.
  • Korte communicatielijnen: Gedurende het project kunt u rekenen op één contactpersoon die alle details van uw project kent. Zo kunt u snel en gemakkelijk schakelen. Dit is voor beide partijen prettig.

Richtlijnen, normen en certificeringen

U zag ze reeds voorbijkomen bij de greep uit onze diensten met betrekking tot mechanical engineering. Omdat we altijd werken vanuit uw eisen, wensen en specificaties kunt u erop rekenen dat het eindproduct daaraan zal voldoen. In aanvulling daarop nemen we ook de richtlijnen en normen mee die voor uw situatie gelden. Bepaalde industrieën kennen uiteraard specifieke eisen. In dergelijke gevallen kunt u opnieuw rekenen op onze ervaring en kennis. Van daaruit zorgen we ervoor dat het project bij oplevering tevens aan de geldende richtlijnen en normen voldoet. Desgewenst staan we u ook in het certificeringstraject bij met kennis en kunde, zodat het resultaat volledig naar wens en wet in gebruik genomen kan worden.

Klip B.V. voor uw mechanical engineering vraagstukken

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen op het gebied van mechanical engineering? Klip is actief in een veelvoud aan markten en industrieën. Denk bijvoorbeeld aan de on- en offshore industrie, energie en milieu, voeding en farmacie, de olie- en gassector, bio- en petrochemie en uiteraard de process industrie. We bespreken dan ook graag met u wat de mogelijkheden zijn en hoe we uw vraagstuk samen op kunnen lossen. Of bekijk onze overige productiediensten. Neem contact met ons op, dan gaan we zo snel mogelijk aan de slag!