Warmtewisselaars – Heat Exchanger

Een stukje process equipment dat relatief vaak wordt aangevraagd is de warmtewisselaar. Deze wordt ook wel heat exchanger genoemd en is voor veel processen een cruciaal onderdeel. De warmtewisselaar maakt het namelijk mogelijk om warmte tussen twee mediums over te dragen, zonder dat die twee met elkaar in aanraking komen. Dit maakt het mogelijk om warmtewisselaars in te zetten voor zowel verwarmen als koelen. Benieuwd wat Klip op dit vlak voor u kan betekenen? We vertellen het u graag! 

Hoe werkt een warmtewisselaar precies? 

Omdat het exacte doel van ieder proces en daarmee ook iedere warmtewisselaar nogal kan verschillen, is er een veelvoud aan verschillende typen en varianten te vinden. Zo ontwikkelen wij warmtewisselaars voor industriële toepassingen, maar kunt u ze ook terugvinden in bijvoorbeeld uw CV ketel. Het gebruik van een warmtewisselaar kan echter wel worden ingedeeld onder twee hoofdzaken. Ten eerste voor het verwarmen of koelen van een specifiek medium en ten tweede om warmte uit een proces opnieuw te kunnen gebruiken.  

Het type warmtewisselaar dat wij voornamelijk produceren is de zogeheten shell en tube warmtewisselaar of heat exchanger. Deze zijn het meest gebruikelijk voor verschillende industrieën. Onder te verdelen in de zogeheten floating head en U-bundle varianten maken wij deze volledig op maat en naar de vereiste specificaties uit uw aanvraag.  

Warmtewisselaar op maat laten maken 

Wanneer u een warmtewisselaar nodig heeft kunt u deze uiteraard door Klip B.V. laten maken. Ons personeel heeft hier geruime ervaring mee opgedaan en neemt dit gehele proces van A tot Z voor u uit handen. U levert simpelweg de specificaties en eisenlijsten aan, waarna wij zowel het ontwerp als de productie zorgvuldig uitvoeren. Indien u op zoek bent naar een betrouwbare warmtewisselaar kunt u dan ook altijd contact met ons opnemen om de mogelijkheden door te spreken.  

Onderhoud van uw warmtewisselaar 

Naast de ontwikkeling van nieuwe heat exchangers is het ook mogelijk, afhankelijk van het type warmtewisselaar dat u heeft, om deze te onderhouden of te reviseren. De zogeheten re-tubing van een warmtewisselaar draait bijvoorbeeld om het vervangen van de versleten buizen aan de binnenzijde van een shell & tube heat exchanger. Hierna kan de warmtewisselaar weer lange tijd mee en voorkomt u dat u een kostbare, nieuwe wisselaar moet laten bouwen.  

Juiste normen en gecertificeerd

Bij Klip B.V. besteden wij bijzonder veel aandacht aan de juiste certificatie en het werken volgens de geldende normen. Dit vormt de basis voor het betrouwbare, veilige en duurzame werk dat we leveren voor onze verscheidene klanten. Dit principe wordt uiteraard ook toegepast bij de productie van uw warmtewisselaar. Wij werken met alle gangbare en exotische materialen en passen ons graag aan uw wensen aan. 

Klip B.V. staat voor u klaar 

Bent u op zoek naar een partij die u van dienst kan zijn met betrekking tot uw huidige warmtewisselaar, of het bouwen van een nieuwe? Neem dan gerust contact met ons op. Onze process equipment specialisten gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden door te nemen.