PED GERESPECTEERD IN ALLE GEREEDGEKOMEN INSTALLATIES

De Europese Pressure Directive (PED), de Europese ‘drukrichtlijn’ voor installaties en plants, is een belangrijk ijkpunt voor elk engineeringproject. ‘PED’ is een voorwaarde zonder meer om installaties te bouwen voor de Europese procesindustrie.

‘PED’ staat echter niet op zichzelf. Met name in Europa is sprake van een verzameling van veiligheidsvoorschriften en -richtlijnen waaraan een installatie of plant moet voldoen. Te denken valt aan NEN-EN-ISO 9001 en Asme U-stamp. Daarnaast zijn er normen voor bijvoorbeeld stoom werkende apparatuur.

Klip BV hanteert elk veiligheidsvoorschrift op basis van een 47-jarige ervaring op het gebied van leidingwerk en daarna apparaten- en skidbouw. Het eerbiedigen van voorschriften als PED begint voordat spake is van fabricage, namelijk in de engineeringfase.

Klip kent een gevarieerde klantenkring uit alle sectoren waarin installaties of plants een rol spelen. Naast de procesindustrie zijn dat bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie en de offshore.

Klip wil altijd inzetten op lange-termijnrelaties. Daar horen veiligheidsnormen  als PED en Asme U-stamp bij. Maar lange-termijnrelaties houden niet op met PED of Asme U-stamp. Ze beginnen met het vertrouwen dat het bedrijf doet wat het zegt: ‘Afspraak is afspraak’. Of dit nu een afspraak is over PED of ISO, op onze inzet kunt u rekenen.