Wat is een SKID en wat is SKIDbouw?

Om installaties, modules en componenten een geheel te laten vormen is het bouwen van een SKID een ideale oplossing! SKIDbouw bespaart tijd én is veel minder arbeidsintensief. Bent u op zoek naar meer informatie over SKID en SKIDbouw? In dit artikel vertellen we graag meer over deze termen!

Wat is een SKID?

Een SKID is letterlijk vertaald een soort pallet. In de installatietechniek wordt het voornamelijk gebruikt als een frame waarop processystemen, modules of installaties zijn gemonteerd. Hierbij kunt u denken aan leidingen, warmtewisselaars of pompen en tanks. Daarnaast is het mogelijk om op een frame een volledige installatie te laten plaatsen, middels meet- en regeltechniek. Wanneer dit het geval is, kan SKID niet alleen een apparaat zijn maar ook een totale installatie. Een SKID kan dus verschillende functies en doelen hebben.

Verschillende soorten SKID

Er zijn over het algemeen verschillende SKIDs en modules. Bij Klip B.V. passen we de SKID aan naar de wensen en eisen van de eindgebruiker. Onderstaand vindt u een overzicht van verschillende soorten SKID waar onze experts ervaring mee hebben.

Fuel Gas

Met behulp van een fuel gas SKID wordt brandstof vrijgemaakt van vervuiling. Er wordt door middel van druk gereguleerd. Dit zorgt ervoor dat de brandstof ingezet kan worden voor het verloop van een proces.

Calorifier

Een calorifier SKID maakt het mogelijk om water of vloeistof te verwarmen op een indirecte manier. Dit wordt gedaan boven een spiraal, ook wel een coil genoemd. In veel gevallen gebruiken we ook water of stoom als warmtebron.

Water SKID

Zoals bekend speelt water in veel verschillende processen een cruciale rol. Daarom maken we water SKID voor toepassingen zoals de afvoer en verwerking van afvalwater.

Modular

Een modular SKID is een specifiek aspect van het totale proces, dat op een SKID wordt gemonteerd. Op die manier wordt de SKID meteen in het proces geplaatst en is het mogelijk om het te gebruiken.

Flow metering

De Flow metering SKID is een installatie die verschillende aspecten en eigenschappen meet. Denk bijvoorbeeld aan verschillende vloeistoffen. We gebruiken deze SKID met name in de offshore industrie.

Gas metering

Een gas metering SKID is vergelijkbaar met de eerder genoemde flow metering SKID. Het zorgt ervoor dat er informatie over de doorstromende gassen verzameld wordt.

Filtration

Tenslotte heeft een filtration SKID verschillende toepassingen, zoals het filteren van water of de bouwstoffen van medicijnen. Het filterproces is in veel gevallen een belangrijke taak.

Wat is SKIDbouw?

Zoals de naam al zegt, is een SKIDbouw het bouwen van de SKID. Een SKID bestaat uit twee delen, namelijk het frame en de desbetreffende installatie. Over het algemeen wordt het frame van een stalen koker gemaakt en vervolgens afgewerkt met een poedercoating. Op die manier is het beter bestand tegen corrosie. Dit is vaak een eenvoudig proces. Het meer complexe deel van de SKID is de installatie of het procesonderdeel dat binnen in of op het frame gemonteerd wordt. Hierbij komen verschillende las- en flensverbindingen, vormen en typen leidingen, tanks en prestaties bij kijken. Zo is het van belang om te achterhalen welke druk de installatie aan kan en welke type meet- en regeltechnische componenten nodig zijn. Ook moet er naar hard- en software gekeken worden. Het is daarom belangrijk om SKIDbouw over te laten aan een professional op dit gebied. Klip B.V. heeft jarenlange ervaring in SKIDbouw, waardoor we uitsluitend producten leveren van een uitstekende kwaliteit.

Wat zijn de voordelen van SKIDbouw?

Met SKIDbouw profiteert u van veel verschillende voordelen! Onderstaand vindt u de belangrijkste terug.

  • Tijdbesparing en minder arbeidsintensief;
  • Continu productieproces, geen last van onderbrekingen;
  • SKID op maat;
  • Productieniveau eenvoudig handhaven;
  • Uitstekende kwaliteit;
  • Snelle integratie van procesinstallatie;
  • Flexibele procesinstallatie.

Meer weten over SKID of SKIDbouw? Klip B.V. helpt u graag

Heeft u nog vragen of bent u geïnteresseerd in het laten bouwen van een SKID? Het team van Klip B.V. maakt graag met u kennis! Onze professionals hebben ervaring met uiteenlopende branches, zoals de farmacie, energie en milieu en de gehele proces industrie. We zijn een zeer betrouwbare partner en voorzien u graag van een passend advies. Dit doen we aan de hand van de situatie, wensen en het budget van de eindgebruiker. Wenst u in contact te komen met één van onze medewerkers? We zijn iedere werkdag bereikbaar via de telefoon +31 (0)180 452188 of met het contactformulier op onze website.