Onderhoud en reparatie

Bij Klip B.V. zijn we gespecialiseerd in vrijwel ieder aspect van industriële dienstverlening. U kunt op ons rekenen voor leidingwerk en pipingmechanical engineering, skid– en apparatenbouw en uiteraard process equipment. De productie en aflevering hiervan is een belangrijke kerntaak, maar uiteraard hebben deze zaken ook onderhoud en soms zelfs reparaties nodig. Door het gebruik slijten bepaalde onderdelen immers altijd. Daarom kunt u met betrekking tot onderhoud en reparatie ook rekenen op de dienstverlening van Klip B.V.

Het verschil tussen preventief en correctief onderhoud 

Voor zowel preventief als correctief onderhoud kunt u bij ons terecht. Het verschil tussen deze twee zaken zit in de aard van het werk. Bij preventief onderhoud loopt uw proces nog netjes door. Er worden dan bepaalde aanpassingen en werkzaamheden uitgevoerd om te garanderen dat het proces voorlopig ook door kan blijven lopen. Bij correctief onderhoud loopt het proces al niet goed, of helemaal niet meer, door. In dat geval is er uiteraard meer haast bij en streven we er naar om de werkzaamheden zo snel mogelijk af te ronden.  

Ons 24-uurs team staat dag en nacht voor u klaar 

In het geval van correctief onderhoud of reparaties telt iedere minuut. Zolang uw proces niet door kan lopen verliest u waardevolle tijd. Daarom hebben wij een team klaar staan dat u in dergelijke gevallen snel van dienst kan zijn. Zij zijn 24 uur per dag, 365 dagen per jaar, beschikbaar om met spoed reparaties en correctief onderhoud uit te voeren. Zo kunt u erop vertrouwen dat uw processen zoveel mogelijk gewaarborgd blijven! 

Reparatie van uiteenlopende zaken 

Onderhoud en reparatie werkzaamheden lopen behoorlijk uiteen. Toch zijn er enkele zaken die we vaker tegenkomen dan anderen. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van projecten die regelmatig voorbij komen voor ons onderhoudsteam. 

  • Autoclaaf onderhoud 
  • Onderhoud en verpijpen van een warmtewisselaar \
  • Staalprojecten
  • Leidingwerk reparatie 
  • Aandrijfas herstel 

Retubing van een pijpenbundel 

Een veel voorkomende manier om te koelen of verwarmen is door een warmtewisselaar te gebruiken. Specifiek een buizenwarmtewisselaar, of shell and tube heat exchanger in het Engels, kan hard slijten bij veelvuldig gebruik. In een dergelijke warmtewisselaar zit een bundel van pijpen een medium door stroomt dat gekoeld of verwarmd dient te worden.

Deze pijpen slijten of raken langzaamaan verstopt door de stof die er doorheen stroomt. Een nieuwe warmtewisselaar is vaak een stuk duurder dan een andere pijpenbundel. We vervangen de bestaande bundel dan voor een nieuwe en zorgen ervoor dat de warmtewisselaar weer aan alle eisen voldoet. Dankzij deze zogeheten ‘retubing’ werkzaamheden kan de warmtewisselaar dan nog een hele tijd mee, waardoor u uiteraard flink bespaart op de kosten! 

Vooruit plannen 

Regeren is vooruitzien en dat geld ook voor uw processen. Het is daarom aan te raden om eventueel onderhoud ruim van tevoren in te plannen. Zo bent u er zeker van dat er tijdig onderhoud wordt uitgevoerd en is er, vanwege de lange voorbereidingstijd, een minimale impact op uw bedrijfsvoering. We plannen het onderhoud namelijk graag met u in op een moment waarop uw productie laag is. We kunnen uw onderhoud dan ook zo ver vooruit plannen als u wenst, zodat u er op kunt vertrouwen dat u op de afgesproken datum word geholpen.                                   

Onderhoud en reparaties met de grootst mogelijke zorg 

Onze snelheid en flexibiliteit in combinatie met kwalitatief goede dienstverlening en oog voor detail zorgt ervoor dat u op ons kunt vertrouwen met betrekking tot uw onderhoud en reparatie uitdagingen. Neem dan ook gerust contact met ons op indien u nog vragen heeft of graag een afspraak zou maken. We helpen u dan met plezier verder!