MIG lassen

Metaal Inert Gas (MIG) lassen is een van de twee processen waarbij een vaste draad electrode wordt gebruikt die wordt verhit en in het las bad wordt gevoed vanuit een laspistool. De twee basismaterialen worden samengesmolten waardoor deze met elkaar verbonden raken. Het laspistool voedt tegelijkertijd een inert beschermend gas langs de draad electrode. Dit beschermt het proces tegen besmettingen in de directe lucht rondom het lasproces.  

Het ontstaan van MIG lassen 

MIG lassen werd in 1949 voor het eerst gepatenteerd in de Verenigde Staten. Het patent had destijds betrekking op het lassen van aluminium. De boog en het las bad werden gevormd door een blootliggend draad dat werd beschermd door helium gas, wat destijds in ruime mate beschikbaar was. Vanaf 1952 werd het proces ook populair voor het lassen van aluminium in het Verenigd Koninkrijk. Daar werd dan voornamelijk argon gebruikt als beschermend gas.  

Eigenschappen van het proces  

Het MIG lassen is een veelzijdige techniek die zowel voor dunne platen als dikke secties gebruikt kan worden. De boog die wordt geslagen tussen het uiteinde van de draad electrode en het werkstuk smelt deze beiden samen waardoor het las bad ontstaat.

Het draad dient zowel als warmtebron (via de boog bij het uiteinde van het draad) en als vulmetaal voor de las. Het draad wordt aangevoerd vanuit een koperen contactbuis die de lasspanning aan het draad toevoert.

Het las bad wordt beschermd tegen de atmosfeer door een beschermend gas dat tevens door het uiteinde van het draad wordt aangevoerd. Welk gas hiervoor wordt gebruikt is afhankelijk van het materiaal dat wordt gelast. Een kleine motor voert het draad aan vanaf een spoel terwijl de lasser de lastoorts langs de verbindingslijn beweegt. 

Het proces leent zich goed voor hoge productiviteit omdat het draad continu wordt aangevoerd, waardoor er aan een stuk door gelast kan worden.  

Hoe Klip u helpt – MIG lasbedrijf

Bij ons kunt u altijd rekenen op dezelfde kwaliteit dienstverlening. Ongeacht het formaat van uw project. Die dienstverlening berust op vier belangrijke aspecten waar we graag meer over vertellen. Deze worden hieronder dan ook kort toegelicht.

#1 Ervaring

U kunt bouwen op onze gecertificeerde MIG lassers die samen tientallen jaren ervaring hebben met de verschillende lastechnieken, waaronder uiteraard MIG lassen.

#2 Kwaliteit

Bij Klip staat de kwaliteit hoog in het vaandel en krijgt u precies waar u voor betaald: een kwalitatief hoogwaardig product dat voor geen enkel ander product onderdoet. Onze MIG lassers zorgen voor de kwaliteit die uw bedrijf nodig heeft.

#3 Korte levertijd

In bepaalde situaties is een kortere levertijd van groot belang. Dankzij de expertise in eigen huis, de ruime werkplaats en onze gedreven collega’s kunnen we desgewenst snel opschalen om aan een korte levertijd te voldoen.  

#4 Flexibiliteit

Niet alleen snel kunnen leveren maar ook het behalen van benodigde certificatie of het aanpassen van bepaalde processen valt onder de mogelijkheden.  

We staan voor u klaar

Zoekt u een partner die uw uitdagingen op het gebied van MIG lassen op kan pakken? Neem dan gerust contact met ons op.  Wij zijn als industrieel lasbedrijf zeer ervaren in TIG-lassen, MAG-lassen, MIG-lassen en OP-lassen. We vertellen u dan graag meer over de mogelijkheden en de manier waarop we uw project op kunnen pakken met behulp van onze MIG lassers.

lasser