MAG lassen

MAG lassen is een booglas procedure. Een motor zorgt ervoor dat er constant een draad vanaf een spoel wordt aangevoerd richting het laspunt. In tegenstelling tot wat er bij een TIG las gebeurt, smelt dit draad. Tegelijkertijd wordt er vanuit het laspistool een actief beschermend gas toegevoegd dat het las bad beschermt tegen het effect van zuurstof. Hierdoor wordt een oxidatie-vrije verbinding van de metalen delen gegarandeerd. We vertellen u graag meer over het MAG lassen en hoe dit bij Klip wordt ingezet, dus lees gauw verder! 

MAG lassen specificaties

Aluminium en aluminium legeringen, maar ook hooggelegeerde roestvrije stalen zijn materialen die geschikt zijn voor het MAG lasproces. Bij aluminium en roestvrij staal wordt vaak helium of argon gebruikt als beschermend gas.

Meestal kiest men dan voor argon vanwege de kosteneffectiviteit. MAG lassen wordt alleen binnen in gesloten ruimtes gedaan. De wind kan namelijk het beschermende gas wegblazen, waardoor het lassen zou plaatsvinden zonder de oxidatiebescherming.

Dat heeft een las met lagere kwaliteit tot gevolg en dat is uiteraard niet de bedoeling, want deze wordt dan gevoelig voor roest en kan minder belasting aan.  

Waar wordt MAG lassen voor gebruikt?

Deze lasmethode wordt regelmatig ingezet om voertuigen te maken, voor leidingen en binnen mechanical engineering. Daarnaast kan ook de scheepsbouw niet zonder deze lasmethode. Dit is omdat er door de hoge lassnelheid maar weinig deformaties ontstaan, zelfs wanneer er in een lastige hoek of ongemakkelijke positie gelast moet worden.

De procedure wordt met name ingezet voor reparaties en onderhoud aan metalen platen van ongeveer een halve centimeter dik. Lasverbindingen die met MAG lassen worden gemaakt zijn sterk en hoeven zelden te worden bijgewerkt.  

De voordelen van MAG lassen

Zoals u kon lezen heeft MAG lassen verschillende aspecten die voordelen bieden. Al deze voordelen zijn hieronder op een rijtje gezet. 

  • Bescherming tegen oxidatie;
  • Er kan snel gewerkt worden;
  • Minder hitte invloed op het omliggende materiaal;
  • Kan in iedere laspositie worden toegepast;
  • Één van de meest gebruikte lasmethoden.

Klip staat voor u klaar – MAG lasbedrijf

Onze ervaren MAG lassers zijn in staat om volgens alle gangbare én minder gangbare methodes uw projecten op te pakken. Dit doen zij op een flexibele manier, waarbij we ons graag aanpassen aan de eisen en wensen voor uw project wanneer dat nodig is. Bij ons staan kwaliteit, snelheid en flexibiliteit namelijk hoog in het vaandel.

Uw projecten dienen aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen en kunnen bijvoorbeeld ook door ons worden gekeurd. Bovendien kan snelheid soms van groot belang zijn, bijvoorbeeld wanneer het een klus op een schip dat snel weer uit moet varen betreft. Hier hebben wij dan ook geruime ervaring mee.

Tot slot is onze flexibiliteit één van onze sterkste punten. Denk bijvoorbeeld aan het behalen van benodigde certificeringen, het slim inplannen van uw werkzaamheden en projecten maar ook ons 24 uurs team dat dag en nacht beschikbaar is voor calamiteiten.

MAG lassers nodig? Neemt gerust contact op

We staan graag voor u klaar met betrekking tot uw uitdaging. Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen, of heeft u nog andere vragen? U kunt ons altijd bereiken. Wij zijn als industrieel lasbedrijf zeer ervaren in TIG-lassen, MAG-lassen, MIG-lassen en OP-lassen. We helpen u dan graag verder!