HDPE lassen

High Density Polyethylene (HDPE) is een thermoplastisch polymeer dat wereldwijd gebruik wordt. Polyethyleen staat bekend om de hoge mate van sterkte- en gewichtsverhouding, chemische bestendigheid, flexibiliteit en duurzaamheid. Het materiaal wordt voornamelijk gebruikt in plastic flessen, speelgoed en pijpleidingen. HDPE lassen is een populaire methode om onder andere pijpleidingen te realiseren. Klip B.V. is dé specialist op het gebied van uiteenlopende lasvraagstukken! Ontdek onderstaand onze werkwijze.

Wat is HDPE lassen?

HDPE lassen is een veelgebruikte techniek om High Density Polyethylene onderdelen met elkaar te verbinden. Voornamelijk pijpen en fittingen worden met deze lasmethode gerealiseerd. Met behulp van smelten worden de componenten aan elkaar verbonden. Dit is in het algemeen een complex proces, omdat het vraagt om veel nauwkeurigheid. Om een succesvolle verbinding te realiseren, is het van groot belang om geavanceerde apparatuur en gereedschappen te gebruiken. Hierbij zijn speciale lastoestellen, warmtebronnen en inspectieapparatuur essentieel om de kwaliteit van de las te garanderen. Met jarenlange kennis en ervaring is het team van Klip B.V. gespecialiseerd in HDPE lassen! Onze experts kunnen complicaties tijdens het lasproces vroegtijdig herkennen en verhelpen, waardoor u altijd profiteert van hoogwaardige kwaliteit laswerk.

Werkwijze van HDPE lassen

Met de werkwijze van Klip B.V. realiseren we uitsluitend de beste kwaliteit laswerk! Bekijk onderstaand onze aanpak en ervaar zelf onze uitstekende service.

Voorbereiden van materiaal

Om een succesvolle lasverbinding te realiseren, is het belangrijk om de oppervlakken van de componenten voor te bereiden. De voorbereiding bestaat in het algemeen uit het reinigen van het materiaal, waarbij eventuele vuil- of vetvlekken verwijderd worden. Vervolgens is het essentieel om de oppervlakken glad te maken.

Positioneren van onderdelen

Aan de hand van de specificaties van het project worden de onderdelen op de juiste wijze gepositioneerd. Dit gebeurt heel nauwkeurig, zodat de lasverbinding op de juiste manier uitgevoerd wordt door onze experts.

Selectie van lastechniek

Als de eerdere stappen zijn afgerond, is het van belang om de gewenste lastechniek te selecteren. Dit is vaak afhankelijk van het desbetreffende project en de voorkeuren van de eindgebruiker. Vooral spiegellassen en stomplassen komen vaak voor bij HDPE.

Verhitten van componenten

Met behulp van gespecialiseerd apparatuur worden de componenten vervolgens verhit. Wanneer de smelttemperatuur bereikt is, zijn de onderdelen gereed om samen te voegen.

Samenvoegen van onderdelen

Door de componenten stevig tegen elkaar aan te drukken, worden de onderdelen bij voldoende hitte aan elkaar verbonden. Op deze manier ontstaat er een sterke en naadloze verbinding.

Afkoelen en inspecteren

Tenslotte is het van belang om de componenten langzaam te laten afkoelen. Zo wordt de las volledig uitgehard. Wanneer dit voltooid is, kan de expert de las nauwkeurig inspecteren. Eventuele defecten kunnen meteen verholpen worden.

Voordelen

Weet u nog niet zeker of HDPE lassen de juiste methode is voor uw product? Lees onderstaand de verschillende voordelen van deze techniek!

Chemische bestendigheid

Ten eerste heeft HDPE een uitstekende chemische bestendigheid! Daarom is dit materiaal geschikt voor toepassingen met corrosieve stoffen. Denk aan de chemische industrie of waterzuiveringsinstallaties.

Zeer flexibel

Doordat het materiaal van nature flexibel is, wordt HDPE vaak gebruikt op plekken waar mogelijk vervorming optreedt. Doordat het materiaal niet kan buigen of breken, wordt het vooral in ondergrondse leidingen gebruikt.

Lange levensduur

HDPE is bestand tegen veroudering en slijtage, waardoor u ook direct kiest voor duurzaam materiaal! Het laswerk blijft jarenlang in een uitstekende staat, wat tegelijkertijd resulteert in lagere kosten op lange termijn.

Lekbestendig

Door de sterke lasverbinding met HDPE wordt het risico op lekkage zeer beperkt. Vooral in drinkwater- en gaspijpleidingen is deze eigenschap cruciaal.

Milieuvriendelijk

Tenslotte is HDPE een recyclebaar materiaal, waardoor het veel minder impact heeft op het milieu. Vooral in vergelijking met andere materialen, zoals PVC. Door met dit materiaal te lassen, wordt de ecologische voetafdruk verminderd.

Lasmethodes

Voor HDPE worden in het algemeen twee verschillende lastechnieken aangeraden. Welke methode wordt aangeraden, is vaak afhankelijk van het project.

Spiegellassen

Met behulp van spiegellassen worden pijpen verwarmd en tegen – zoals de naam al zegt – een verwarmde spiegel gedrukt. De spiegel dient als een soort warmtebron, waardoor de oppervlakken van de pijpen gelijkmatig verhit worden. Als de juiste temperatuur bereikt is, kunnen de onderdelen samengevoegd worden. Door de componenten stevig tegen elkaar aan te duwen, koelt de las langzaam af. In het algemeen wordt deze lastechniek gebruikt voor pijpen met een ruime diameter, waarbij het van groot belang is dat de verwarming en druk gelijkmatig verdeeld is.

Stomplassen

Ook stomplassen is een veelvoorkomende techniek. Met behulp van deze lasmethode worden de pijpen afgesneden en tegen elkaar geplaatst. Met behulp van verhitting worden de componenten gesmolten en samengevoegd. Om uiteindelijk een naadloze verbinding te creëren wordt er druk uitgeoefend op de pijpen, tot het materiaal volledig afgekoeld is. Deze techniek wordt vaak toegepast in situaties waarbij efficiëntie en snelheid van belang zijn.

Meer lasvraagstukken uitbesteden? Klip B.V. staat voor u klaar

Wilt u graag uw HDPE lasvraagstukken laten uitbesteden? Wacht dan niet langer en neem contact op met onze professionals! Ook voor andere lasmethodes helpt het ervaren team van Klip B.V. u graag verder. Zo hebben onze lassers een brede expertise over onder andere aluminium, cunifer, duplex, roestvast staal en titanium!  Dit doen we voor uiteenlopende markten, zoals farmacie, energie en milieu en de volledige proces industrie. Onze eindproducten leveren we altijd op basis van de voorkeuren, eisen en budget van de gebruiker. Wilt u zelf onze uitstekende service ervaren? Bekijk dan ook onze andere laswerkzaamheden! Liever direct een afspraak inplannen met onze medewerkers? Bereik ons dan op werkdagen van maandag tot en met vrijdag via de telefoon +31 (0)180 452188 of via ons contactformulier. We horen graag van u!