EPC Contractor

Contracting in industriële service, onderhoud en nieuwbouw

Klip B.V. is een breed inzetbare industriële EPC contractor. Dit betekent onder anderen dat Klip ook geruime ervaring heeft in EPC trajecten. Met grote trots zijn we een professionele, drijvende en hardwerkende kracht in de markt. We vertellen u daarom graag meer over onze diensten als EPC contractor in Nederland.

Wat is EPC

EPC staat voor Engineering, Procurement en Construction. In bepaalde industrieën zoals de gas- en olie-industrieën wordt hierbij gekeken naar het ontwikkelen van een, vaak technisch uitdagende, machine, installatie of constructie. We zetten de drie fases van EPC hieronder voor u uiteen.

 

Engineering

In de engineering fase wordt het eindproduct ontworpen. De eindklant levert de technische eisen en specificaties waaraan het eindproduct moet voldoen aan. In deze fase wordt er met veel verschillende aspecten rekening gehouden. We nemen een technische installatie als voorbeeld. Deze moet een hoofdtaak uit kunnen voeren.

Daarbij zijn er door de klant verschillende eisen en wensen voor de installatie aangegeven. Vervolgens moet er rekening worden gehouden met wettelijke normen en eisen, standaarden uit de industrie en best practices uit het verleden. De engineers verwerken dit allemaal in het ontwerp en berekenen dit door om te controleren of het ontwerp overal aan voldoet.

Procurement

Nadat de engineering fase is afgerond begint de procurement fase. De juiste materialen, onderdelen en overige benodigdheden worden gezocht. Er is vanuit de engineeringfase een soort boodschappenlijst ontstaan, maar je kunt deze niet vinden bij de supermarkt om de hoek. In plaats daarvan wordt er gezocht naar betrouwbare fabrikanten die de onderdelen en materialen kunnen leveren. Hierop zijn opnieuw eisen, wensen, normen en regelgeving van toepassing om te garanderen dat het eindproduct naar wens wordt geconstrueerd.

Constructions

Nadat zowel de engineering als de procurement fase zijn afgerond wordt de technische installatie uit het voorbeeld ontwikkeld. Dit is de construction fase. Dit lijkt bij wijze van spreken op een bouwpakket. Bij de engineering fase is namelijk precies bepaald hoe de installatie in elkaar moet zitten en tijdens de procurement fase zijn alle onderdelen die daarvoor nodig zijn bemachtigd. Tijdens deze fase is het nog altijd van belang dat er secuur en zorgvuldig wordt gewerkt, met inzet van de juiste technieken en gereedschappen.

Wat is een EPC contract?

EPC omvat dus eigenlijk het gehele proces van ontwerp tot oplevering voor bijvoorbeeld een technische installatie. Het grote voordeel hiervan is dat een klant bij één partij terecht kan voor dit gehele proces. De partij die het EPC contract aangaat is dan de EPC contractor. Deze partij is verantwoordelijk voor iedere stap en levert een eindproduct op dat volledig voldoet aan de eisen en wensen die aanvankelijk door de klant werden gesteld. Klip heeft veel ervaring als EPC contractor en gaat dan ook graag EPC contracten aan.

Klip B.V. staat voor u klaar als EPC contractor

Uw EPC contract is in goede handen bij Klip. We bieden vele mogelijkheden en passen ons graag op een flexibele manier aan. Bent u dus op zoek naar flexibele EPC contractors Nederland? Neem dan contact met ons op. Zo zijn we daarnaast zeer ervaren op het gebied van Proces Equipment, Leidingwerk, Contracting, skids en skidbouw.